5 Νοεμβρίου 2015 - Κυκλαδικό Μουσείο, βιομηχανία SKAG και Λίμνη Μαραθώνα

Την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, η Α’ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η μια ομάδα μαθητών παρακολούθησε παρουσίαση συνοδευόμενη από προβολή διαφανειών με θέμα τον Κυκλαδικό πολιτισμό (κατοικίες, εργαλεία, τέχνη, πρώτες ύλες).

Ακολούθησε ξενάγηση στην αίθουσα του μουσείου με τα ειδώλια. Παράλληλα, η άλλη ομάδα ενημερώθηκε για την κεραμική και την εξέλιξή της στην Αρχαία Ελλάδα και ξεναγήθηκε σε χώρο με εκθέματα Κεραμικής.

Η Β΄τάξη στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας επισκέφτηκε τη Βιομηχανία παραγωγής τετραδίων SKAG. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον χώρο παραγωγής και παρακολούθησαν τα στάδια παραγωγής των προϊόντων της Βιομηχανίας. Ακολούθησε παρουσίαση από την υπεύθυνη της εταιρείας. Στη συνέχεια τα παιδιά συμμετείχαν σε έρευνα για την επιλογή εξωφύλλων τετραδίου. Ευχαριστούμε πολύ τους υπευθύνους για την ξενάγηση και τη θερμή υποδοχή τους.

Η Γ΄Γυμνασίου επισκέφθηκε τη λίμνη και το φράγμα του Μαραθώνα. Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ όπου και παρακολούθησε VIDEO σχετικά με την κατασκευή του φράγματος, του οποίου οι εργασίες άρχισαν το 1926 και ολοκληρώθηκαν το 1931 λύνοντας έτσι το πρόβλημα ύδρευσης της Αθήνας και του Πειραιά. Το φράγμα για την εποχή του θεωρήθηκε μείζον κατασκευαστικό έργο , σύμβολο εκσυγχρονισμού της χώρας. Είμαι μάλιστα επενδυμένο με πεντελικό μάρμαρο. Ακολούθησε επίσκεψη στο προσφάτως ανακαινισθέν Μουσείο της ΕΥΔΑΠ που περιέχει αξιόλογα εκθέματα της εποχής κατασκευής του φράγματος και στη συνέχεια περιήγηση στο φράγμα και στη λίμνη του Μαραθώνα.

Πρόκειται για ένα τοπίο απείρου φυσικού κάλλους που είχαμε την τύχη να το επισκεφθούμε με υπέροχο καιρό. Έτσι, ο νους και η ψυχή μας μαγεύτηκαν από την ομορφιά του τοπίου που το συνέθεταν ο καταγάλανος ουρανός, τα αστραφτερά νερά της λίμνης, τα σμήνη των γλάρων που διαβιούν στις όχθες της, ο λαμπερός φθινοπωριάτικος ήλιος που παιχνίδιζε με τα νερά και με τα φυλλώματα των δένδρων λίγο πριν αυτά πέσουν στη γη καλωσορίζοντας τον χειμώνα που έρχεται…

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

3o Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Διεύθυνση: Ναυαρίνου & Ύδρας
Τ.Κ.: 15122,  ΜΑΡΟΥΣΙ

Διευθυντής: 210 6127266

Υποδιευθυντής: 210 8054368

Καθηγητές: 210 6143219, 6936066043

e-mail:mail@3gym-amarous.att.sch.gr

 

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Επισκέπτες ιστοσελίδας

Σήμερα 126

Χθες 142

Εβδομάδα 415

Σύνολο 754013

Kubik-Rubik Joomla! Extensions