18 Απριλίου 2015 - Θεσσαλία

Από τις πιο όμορφες στιγμές της περασμένης χρονιάς η εκπαιδευτική εκδρομή της Γ' Γυμνασίου στη Θεσσαλία. Παραθέτουμε συνοπτικά τις δράσεις μας, φωτογραφικό υλικό, αλλά και σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (http://www.astronomos.gr/archives/gallery/3ogymnasioamarousiou).

(1η ημέρα) Επίσκεψη στο 220 μέτρων φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα και στον ομώνυμο υδροηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ. Γύρος της Λίμνης.

(2η ημέρα)

- Επισκεφτήκαμε την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος. Το καλωσόρισμα έγινε από τον μαθηματικό-αστρονόμο πρόεδρο της εταιρείας κ. Μαυρομμάτη στο παράρτημα Βόλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατά την εκεί παραμονή μας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τρίωρης διάρκειας, όπου στο πρώτο μέρος της παρουσιάστηκε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα σχετικά με τη δομή, τη λειτουργία και την εξέλιξη των γαλαξιών του σύμπαντος, από τον φυσικό-αστρονόμο και αντιπρόεδρο της εταιρείας κ. Χρήστο Ξενάκη. Στο δεύτερο μέρος, όπου λόγω της συννεφιάς δεν έγινε δυνατή η αστροπαρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπια στο ύπαιθρο, υπήρξε προβολή-ξενάγηση σε γιγαντοοθόνη του έναστρου ουρανού με τη βοήθεια του “Stellarium”. Μια εικονική απεικόνιση σε 3D της ουράνιας σφαίρας.

- Περιήγηση στο Πήλιο και επίσκεψη στην Τσαγκαράδα.

(3η ημέρα) Ταξιδέψαμε στο πέτρινο δάσος των Μετεώρων το μεγαλύτερο μετά το Άγιο Όρος μοναστικό σύνολο στη χώρα μας, με συνεχή παρουσία ασκητών-μοναχών. Τα Μετέωρα είναι ενταγμένα στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, ως ένα ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό και φυσικό αγαθό. Επισκεφτήκαμε τη μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος-το αποκαλούμενο Μεγάλο Μετέωρο, καθώς και αυτή των Αγίων Πάντων ή «Μονή Βαρλαάμ». Εκστασιασμένοι από τους επιβλητικούς, ξεκομμένους μεταξύ τους βράχους, το ύψος των οποίων φτάνει, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα 400 μέτρα.

(4η ημέρα) Επίσκεψη με ξενάγηση στο μουσείο Θεόφιλου (αρχοντικό Κοντού) στην Ανακασιά του δήμου Ιωλκού. Ένα από τα σημαντικότερα νεότερα μνημεία της περιοχής της Μαγνησίας. Εντυπωσιακός ο ζωγραφικός διάκοσμος από το μεγάλο λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο Χατζημιχαήλ με διάφορα διακοσμητικά θέματα πάνω στους τοίχους της σάλας του σπιτιού. Σκηνές από το φυτικό και ζωικό βασίλειο-γλάστρες με λουλούδια και πουλιά, αγρίμια και σκηνές κυνηγιού- καθώς και 14 μεγάλες ενεπίγραφες παραστάσεις με θέματα παρμένα από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

3o Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Διεύθυνση: Ναυαρίνου & Ύδρας
Τ.Κ.: 15122,  ΜΑΡΟΥΣΙ

Διευθύντρια: 210 6127266

Υποδιευθυντής: 210 8054368

Καθηγητές: 210 6143219, 6936066043

e-mail:mail@3gym-amarous.att.sch.gr

 

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Επισκέπτες ιστοσελίδας

Σήμερα 181

Χθες 330

Εβδομάδα 2842

Σύνολο 815222

Kubik-Rubik Joomla! Extensions