ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15

12 Μαΐου: "Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τον σχολικό εκφοβισμό"

Το σχολείο μας συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius Regio 2013: "Εκφοβισμός των εφήβων": Τρόποι πρόληψης αι αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας αι Κύπρου" («Ομοταγής Εκπαίδευση ή peer-to-peer education»).

Οι μαθητές μέντορες με τις συμμαχίες τους παρουσίασαν καλές πρακτικές-στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού ευαισθητοποιώντας το σύνολο της σχολικής κοινότητας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου, την οποία παρακολούθησε η συντονίστρια του προγράμματος Comenius Regio Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, Τόνια Παπατριανταφύλλου.

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες που παρουσίασαν οι μαθητές ήταν οι εξής:

1. Ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Το Ημερολόγιο"

2. Μακέτα

3. Τραγούδι "Φίλος με καρδιά"


4. Παρουσίαση σε Powerpoint

5. Ακροστοιχίδα σε Powerpoint

 

20 Μαρτίου: "Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων"

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Οι μαθητές της Α' τάξης, αφού παρακολούθησαν σχετική παρουσίαση και αντάλλαξαν απόψεις με θέμα την αποδοχή, τη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα του παιδιού, ενεπλάκησαν ανά ομάδες στη δημιουργία αφίσας με τίτλο "Χέρι βοηθείας". (Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μαρινάκη Ευαγγελία, Παναγιωτάκη Βασιλική)

6 Μαρτίου: "Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας"

Την Παρασκευή 6η Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συγκεντρώθηκαν ανά τάξη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, παρακολούθησαν σχετικά βίντεο και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες είτε για να ζωγραφίσουν είτε για να δημιουργήσουν στους υπολογιστές τους αφίσα με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τους οι ομάδες παρέδωσαν το υλικό τους στον Διευθυντή, ο οποίος - σε συνεργασία με τις υπεύθυνες για τον σχολικό εκφοβισμό εκπαιδευτικούς - θα το αξιολογήσει, για να βραβεύσει μία ομάδα από κάθε τάξη. Την εποπτεία αυτής της δράσης είχε η μία εκ των υπευθύνων για τον σχολικό εκφοβισμό κ. Μαρινάκη Ευαγγελία.
Η συνυπεύθυνη για το θέμα καθηγήτρια, κ. Δανοχρήστου Μαριλένα, μαζί με εκπροσώπους της μαθητικής κοινότητας του σχολείου μας συμμετείχαν σε συνάντηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, με τίτλο «Εκφοβισμός των Εφήβων: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου», που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα «Jacqueline de Romilly» του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. Σκοπός αυτών των δράσεων ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας και η καλλιέργεια υγιούς στάσης σε ζητήματα που αφορούν στην ενδοσχολική βία.

Ύστερα από την αξιολόγηση των αφισών που έφτιαξαν οι μαθητές μας στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, ο Δ/ντής και οι καθηγήτριες Μαρινάκη Ευαγγελία και Δανοχρήστου Μαριελένα αποφάσισαν να δώσουν το πρώτο βραβείο για κάθε τάξη στα ακόλουθα έργα:

Συγχαίρουμε και τις υπόλοιπες ομάδες για τις δημιουργίες τους:

Άξιοι επαίνων είναι και οι μαθητές που επέλεξαν να δημιουργήσουν το δικό τους σκίτσο για τον σχολικό εκφοβισμό.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

3o Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Διεύθυνση: Ναυαρίνου & Ύδρας
Τ.Κ.: 15122,  ΜΑΡΟΥΣΙ

Διευθύντρια: 210 6127266

Υποδιευθυντές (Ηλίας Μαυρόγιαννης, Χαρά Γκατζιώρα): 210 8054368

Καθηγητές: 210 6143219, 6936066043

e-mail:mail@3gym-amarous.att.sch.gr

 

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Επισκέπτες ιστοσελίδας

Σήμερα 9

Χθες 145

Εβδομάδα 411

Σύνολο 872347

Kubik-Rubik Joomla! Extensions