Εκπαιδευτικές επισκέψεις

 

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2019 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε διαφορετικό προορισμό για κάθε τάξη. Συγκεκριμένα, η Α΄ Γυμνασίου επισκέφτηκε το Ίδρυμα Λασκαρίδη, η Β΄ ελληνικές εταιρείες και η Γ΄ το Θέατρο του Διονύσου.

Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχήματα φτιαγμένα από αριθμούς: Τα μαθηματικά και ο φυσικός κόσμος». Σκοπός του ήταν η ανάδειξη της σχέσης γεωμετρίας και άλγεβρας και της επίδρασης αυτής της σχέσης σε τομείς της καθημερινής ζωής όπως η πληροφορική, η επιστήμη, οι μεταφορές κ.ά. Η δεύτερη ομάδα παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η γη γυρίζει...στον κύκλο της ζωής μας», το οποίο είχε ως θέμα την ιστορία της Γης, τα φυσικά φαινόμενα και το περιβάλλον.

lask1

 

Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Στο πλαίσιο του μαθήματος της τεχνολογίας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου επισκέφτηκαν την Αττική Mελισσοκομική Eταιρεία "Αλέξανδρος Πίττας ΑΕΒΕ" και την εταιρεία υφασμάτων και ειδών ενδύσεως "Davaris Α.Ε.", ξεναγήθηκαν στους χώρους των εταιρειών και ενημερώθηκαν από έμπειρα στελέχη για τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων τους.

et2et3et1et4

 

Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' τάξης επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του ιερού του Ελευθερέως Διονύσου που βρίσκεται στη νότια κλιτύ της Ακρόπολης. Με ξεναγό τη φιλόλογο κ. Αθανασία Τριανταφύλλου γνώρισαν το αρχαίο θέατρο του Διονύσου, το σημαντικότερο θέατρο της αρχαιότητας αφού εκεί παρουσίασαν κατά τα Μεγάλα ή εν άστει Διονύσια τις τραγωδίες τους οι μεγάλοι τραγικοί ποιητές. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν την οδό Τριπόδων, έναν από τους κυριότερους δρόμους της αρχαίας Αθήνας που πήρε το όνομά του από τους χάλκινους τρίποδες που τοποθετούσαν κατά μήκος του οι νικητές των θεατρικών και μουσικών αγώνων ως ανάμνηση-αφιέρωμα στον θεό για την επιτυχία τους.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

3o Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Διεύθυνση: Ναυαρίνου & Ύδρας
Τ.Κ.: 15122,  ΜΑΡΟΥΣΙ

Διευθύντρια: 210 6127266

Υποδιευθυντές (Ηλίας Μαυρόγιαννης, Χαρά Γκατζιώρα): 210 8054368

Καθηγητές: 210 6143219, 6936066043

e-mail:mail@3gym-amarous.att.sch.gr

 

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Επισκέπτες ιστοσελίδας

Σήμερα 128

Χθες 156

Εβδομάδα 284

Σύνολο 867400

Kubik-Rubik Joomla! Extensions