Οι μαθητές μας στη Βουλή των Ελλήνων

Διδακτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, οι οποίοι παρακολούθησαν - ανά τμήμα - δύο πολύ ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα που στόχο είχαν την καλλιέργεια της ιστορικής και πολιτικής παιδείας τους. 

Τα δύο πρώτα τμήματα παρακολούθησαν στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Ο Ρήγας και η Επανάσταση». Μέσα από βιωματικές και ερευνητικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κάνοντας χρήση του υλικού της έκθεσης οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την εποχή, την προσωπικότητα και το έργο του Ρήγα. Έμφαση δόθηκε στο διανοητικό κλίμα του ελληνικού και ευρωπαϊκού διαφωτισμού καθώς και στις κοσμογονικές αλλαγές που προκάλεσε η γαλλική επανάσταση. Ακολούθησε επίσκεψη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.
Το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολούθησε το τρίτο τμήμα στον Εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής είχε τίτλο «Πολεμώντας τον πόλεμο – Κινήματα ειρήνης μπροστά στον πυρηνικό κίνδυνο». Μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κάνοντας χρήση του υλικού της έκθεσης για τα κινήματα ειρήνης στις χώρες της νότιας Ευρώπης στη δεκαετία του 1980 οι μαθητές γνώρισαν την ιστορία και συνειδητοποίησαν τη σημασία αυτών των κινημάτων, προβληματίστηκαν για τον ρόλο τους ως μορφών δημοκρατικής διεκδίκησης, ενημερώθηκαν για το σημερινό μέγεθος της πυρηνικής απειλής και συνέδεσαν το αίτημα και την επιδίωξη της ειρήνης με τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία του περιβάλλοντος. Ακολούθησε επίσκεψη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

3o Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Διεύθυνση: Ναυαρίνου & Ύδρας
Τ.Κ.: 15122,  ΜΑΡΟΥΣΙ

Διευθυντής: 210 6127266

Υποδιευθυντής: 210 8054368

Καθηγητές: 210 6143219, 6936066043

e-mail:mail@3gym-amarous.att.sch.gr

 

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Επισκέπτες ιστοσελίδας

Σήμερα 124

Χθες 142

Εβδομάδα 413

Σύνολο 754011

Kubik-Rubik Joomla! Extensions