18 Μαρτίου 2015 - Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθας, Βουλή των Ελλήνων, Εργοστάσιο Λάβδα

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή για τις τρεις τάξεις του σχολείου μας. Η Α' Γυμνασίου επισκέφτηκε το Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθας, η Β' το εργαστάσιο Λάβδα και η Γ' τη Βουλή των Ελλήνων.

Στο Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθας με θέα το καταπράσινο τοπίο οι μαθητές μας αθλήθηκαν στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων, Υδροκίνησης και στο Εργαστήρι Κεραμικής και έλαβαν μέρος σε πολλές δραστηριότητες (παιχνίδια, περπάτημα στη φύση κτλ.) που τους ενθουσίασαν.

Σαράντα δύο (42) μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής (ΚΠΑ).
Αφού παρακολούθησαν προβολή video με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής μέσα από τα γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία του τόπου μας, οδηγήθηκαν στην αίθουσα όπου φιλοξενούνται εκθέσεις σχετικές με την ιστορία μας και εκτίθενται τα προσωπικά αντικείμενα αποθανόντων πρωθυπουργών και προέδρων της Ελλάδας. Ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν για τις χρονολογίες σταθμούς στην πορεία της ιστορίας μας και ειδικά της Βουλής των Ελλήνων.
Αμέσως μετά οδηγήθηκαν στην αίθουσα της ολομέλειας όπου πραγματοποιείτο εκείνη τη στιγμή συνεδρίαση για την ψήφιση ενός σημαντικού νομοσχεδίου. Αφού ο Πρόεδρος της Βουλής καλωσόρισε τους μαθητές μας, αυτοί παρακολούθησαν δύο ομιλίες, σχετικές με το παραπάνω νομοσχέδιο, από το θεωρείο της Βουλής.
Ήταν μια πολύ σπουδαία βιωματική εμπειρία για τους μαθητές μας πέρα από τις γνώσεις που απέκτησαν σχετικές με το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

3o Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Διεύθυνση: Ναυαρίνου & Ύδρας
Τ.Κ.: 15122,  ΜΑΡΟΥΣΙ

Διευθύντρια: 210 6127266

Υποδιευθυντής: 210 8054368

Καθηγητές: 210 6143219, 6936066043

e-mail:mail@3gym-amarous.att.sch.gr

 

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Επισκέπτες ιστοσελίδας

Σήμερα 184

Χθες 330

Εβδομάδα 2845

Σύνολο 815225

Kubik-Rubik Joomla! Extensions