Το μάθημα των εικαστικών αποτελείται από θέματα και ενότητες, που μέσα από σωστή καθοδήγηση βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τα αισθητικά τους χαρίσματα και να δημιουργήσουν έργα με φαντασία και αγάπη για την Τέχνη. Επίσης ερευνούν μέσα από αναδρομή στην Ιστορία της Τέχνης, σημαντικούς εικαστικούς σταθμούς όπως ο μπρεσιονισμός, ο Εξπρεσιονισμός, ο Κυβισμός κ.ά. και σημαντικούς ζωγράφους όπως ο Μονέ, ο Πικάσο, ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος κ.ά., μελετώντας το έργο των ζωγράφων και αποτυπώνοντας και οι ίδιοι έργα εμπνευσμένα από αυτούς και το έργο τους. Συνθέσεις, τοπία, πορτρέτα, γίνονται αφορμές για εικαστική δημιουργία και έρευνα μέσα στο μαγικό κόσμο των χρωμάτων!

(Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ιωάννα Ευθυμίου)

ΔΡΑΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ...

ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

Ασχοληθήκαμε με τον εξπρεσιονισμό μέσα από έργα του Van Gogh και θέματα που ασχολήθηκε και ο ίδιος, δηλαδή τη φύση (βάζο με ηλιοτρόπια, αμυγδαλιές και τοπία). Δώσαμε έμφαση στο χρώμα και στην πινελιά και ιδού το αποτέλεσμα!

Ζωγραφική απόδοση του πίνακα «Γκερνίκα» (Guernica στα ισπανικά ή Γκουέρνικα, με λατινική απόδοση στα ελληνικά), του διασημότερου έργου του Πάμπλο Πικάσο, από μαθητές της Β' Γυμνασίου. Φιλοτεχνήθηκε κατά το σχολικό έτος 2013-2014 στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Ιωάννας Ευθυμίου.

Υλικό: ακρυλικά χρώματα σε μουσαμά
Διάσταση: 150 εκ. Χ 100 εκ.
(Το πρωτότυπο ανήκει στον Κυβισμό, χρονολογείται στα 1937 και εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης Βασίλισσας Σοφίας στη Μαδρίτη.)

Ζωγραφική απόδοση του πίνακα «Τολέδο» του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco). Φιλοτεχνήθηκε από μαθητές της Γ' Γυμνασίου στο πλαίσιο διαθεματικής προσέγγισης του πολιτιστικού προγράμματος «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: η ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου», που εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2013-2014 με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών Ιωάννας Ευθυμίου (ΠΕ08) και Θεοδώρας Αλεξοπούλου (ΠΕ02).

Υλικό: ακρυλικά χρώματα σε μουσαμά
Διάσταση: 150 εκ. Χ 100 εκ.
(Το πρωτότυπο χρονολογείται στα 1596–1600 και εκτίθεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης.)

 

Ζωγραφική απόδοση του πίνακα «Γέφυρα πάνω από τη λίμνη με τα νούφαρα» του Κλοντ Μονέ (Claude Monet). Φιλοτεχνήθηκε από μαθητές της Β' και Γ' Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2012-2013 στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Ιωάννας Ευθυμίου.

Υλικό: ακρυλικά χρώματα σε μουσαμά
Διάσταση: 150 εκ. Χ 100 εκ.
(Το πρωτότυπο ανήκει στον Ιμπρεσιονισμό, χρονολογείται στο 1899 και εκτίθεται στο Μουσείο Τέχνης του Πανεπιστημίου Princeton.)

Ζωγραφική απόδοση του πίνακα «Ανατολή του ηλίου» του Κλοντ Μονέ (Claude Monet). Φιλοτεχνήθηκε από μαθητές της Β' και Γ' Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2012-2013 στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Ιωάννας Ευθυμίου.

Υλικό: ακρυλικά χρώματα σε μουσαμά
Διάσταση: 150 εκ. Χ 100 εκ.
(Το πρωτότυπο ανήκει στον Ιμπρεσιονισμό, χρονολογείται στο 1872 και εκτίθεται στο Μουσείο Marmottan στο Παρίσι.)

ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.

 

Ημερολόγιο

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Προτεινόμενα Λογοτεχνικά Βιβλία

Εργασίες Μαθητών

Φίλοι επισκέπτες,

Ο παρών ιστότοπος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανταπόκριση του σχολείου στις προκλήσεις των καιρών που επιτάσσουν τη δικτύωση και τη διαδραστική επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας, αλλά και το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία με σύγχρονα εργαλεία και μέσα. Στόχος μας είναι η προβολή της κοινωνικής, επιστημονικής και πολιτισμικής διάστασης του εκπαιδευτικού έργου και η ανάδειξη καλών πρακτικών ή άλλων δράσεων του σχολείου. Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση!

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής

Γεώργιος Α. Βλάχος

Εθελοντισμός

η-τάξη

Ραδιοφωνικό Μήνυμα (συμμετοχή 95)

Διακρίσεις μαθητών μας!

"Μαθαίνω να μην καπνίζω", της Β. Τινγκιλιάν

Επισκέπτες ιστοσελίδας

Σήμερα 63

Χθες 102

Εβδομάδα 449

Σύνολο 529372

Οδηγίες για την περίπτωση σεισμού

Εφαρμοφή Cyberkid

3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Διεύθυνση: Ναυαρίνου & Ύδρας
Τ.Κ.: 15122,  ΜΑΡΟΥΣΙ

Διευθυντής:   210-6127266
Καθηγητές:   210-6143219

Fax :    210-8054368

Facebook Twitter YouTube

 

Φόρμα επικοινωνίας 

Χάρτης Περιοχής

Site created by