Το σχολείο μας!

Το σχολείο μας!

Συνεργαζόμαστε, μαθαίνουμε, δημιουργούμε…

Εκπαιδευτικές εκδρομές: μια ευκαιρία για ψυχαγωγία, μόρφωση, πλούσιες εμπειρίες!

Εκπαιδευτικές εκδρομές: μια ευκαιρία για ψυχαγωγία, μόρφωση, πλούσιες εμπειρίες!

Νους υγιής εν σώματι υγιεί!

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος…» (Φ. Νίτσε)

«Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.» (Π. Πικάσο)

«Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.» (Π. Πικάσο)

Εθελοντισμός και διακρίσεις…

Με σύνθημα "Ένα πεινασμένο παιδί μας χρειάζεται" η Unicef απευθύνεται σε όλους εμάς και μας καλεί να συμμετάσχουμε με τις λίγες δυνάμεις που μας απέμειναν στον αγώνα για την καταπολέμηση της πείνας και του υποσιτισμού.

Η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF διοργανώνει και φέτος μεγάλο τηλεμαραθώνιο αγάπης για την εξάλειψη της παιδικής φτώχειας, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου από τις 19.15 έως τις 12.30 π.μ. και θα προβληθεί από την συχνότητα της ΝΕΡΙΤ. Με σύνθημα «Ένα πεινασμένο παιδί μας χρειάζεται» απευθύνεται σε όλους εμάς και μας καλεί να συμμετάσχουμε, με τις λίγες δυνάμεις που μας απέμειναν, στον αγώνα για την καταπολέμηση της πείνας και του υποσιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο μας αποφάσισε να συμβάλει στο έργο της οργάνωσης, η οποία έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ (1965) για την προσφορά της, συγκεντρώνοντας χρήματα σε κουμπαρά που θα ανοιχτεί στις 8 Δεκεμβρίου.

Παρακάτω παραθέτουμε απόσπασμα από το σχετικό δελτίο τύπου της Unicef:

"...Τα αποτελέσματα τελευταίας έρευνας του οργανισμού, που διεξήχθη σε όλο τον κόσμο, κατέγραψαν εντυπωσιακά στοιχεία αύξησης της φτώχειας, όχι μόνο στον Τρίτο κόσμο, αλλά και στα παιδιά πλούσιων χωρών της Δύσης. Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ζει αποδεδειγμένα στη φτώχεια.

Με αυτά τα θλιβερά δεδομένα, η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF, κάνοντας ακόμη πιο ουσιαστική την παρουσία της στην χώρα μας, συνεργάζεται φέτος με τα ΠΙΚΠΑ και το Κέντρο Βρεφών Μητέρα, προκειμένου να τους εξασφαλίσει είδη πρώτης ανάγκης που τα ιδρύματα αυτά έχουν ανάγκη.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η UNICEF απευθύνεται στα σχολεία όλης της χώρας και καλεί τους μαθητές και τους γονείς τους να βοηθήσουν το έργο της.

Οι "εμβληματικοί" κουμπαράδες, που ανοίγονται λίγες μέρες πριν τον τηλεμαραθώνιο (φέτος είναι στις 8 Δεκεμβρίου) στα σχολεία και η παράδοση των χρημάτων από τα ίδια τα παιδιά και τους δασκάλους τους, στους εκπροσώπους της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, ενισχύει τη σχέση της οργάνωσης με τα παιδιά και διευρύνει την αλληλεγγύη των παιδιών όλου του κόσμου."

http://www.unicef.gr/

Ημερολόγιο

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Σχολική Πινακοθήκη

Η Βιβλιοθήκη μας

Εργασίες Μαθητών

Συμμετοχή σε Μαθητικό Συνέδριο

Προτεινόμενα Λογοτεχνικά Βιβλία

Φίλοι επισκέπτες,

Η ιστοσελίδα του σχολείου μας δημιουργήθηκε με σκοπό την ουσιαστική επικοινωνία των μελών της σχολικής κοινότητας. Η περιήγησή σας σε αυτή θα σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για το εκπαιδευτικό μας έργο καθώς και για τις ποικίλες δράσεις στις οποίες συμμετέχει το σχολείο μας. 

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση!

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής

Γεώργιος Α. Βλάχος

Εθελοντισμός

η-τάξη

Δωρεά Μυελού των Οστών

Διακρίσεις μαθητών μας!

"Μαθαίνω να μην καπνίζω", της Β. Τινγκιλιάν

Επισκέπτες ιστοσελίδας

Σήμερα 165

Χθες 124

Εβδομάδα 289

Σύνολο 636835

Οδηγίες για την περίπτωση σεισμού

Εφαρμοφή Cyberkid

3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Διεύθυνση: Ναυαρίνου & Ύδρας
Τ.Κ.: 15122,  ΜΑΡΟΥΣΙ

Διευθυντής:   210-6127266
Καθηγητές:   210-6143219

Fax :    210-8054368

Facebook Twitter YouTube

 

Φόρμα επικοινωνίας 

Χάρτης Περιοχής

Site created by