ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14

"Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: η ζωή και το έργο του μεγάλου ζωγράφου"

(Επιλέξτε την εικόνα που ακολουθεί, για να μεταβείτε στο Ιστολόγιο της Ομάδας μας.)

Με αφορμή την ανακήρυξη του 2014 ως έτους αφιερωμένου στο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο πραγματοποιήθηκε το τρέχον σχολικό έτος η εκπόνηση πολιτιστικού προγράμματος προς τιμήν του μεγάλου ζωγράφου από την ομάδα μας (26 μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης και μία μαθήτρια της Β).

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Για να τους πραγματοποιήσουμε χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες, καθεμία από τις οποίες ανέλαβε την προσέγγιση μιας συγκεκριμένης πτυχής του θέματος. Ως ημέρα συνάντησης ορίστηκε η Πέμπτη, ενώ ως χώροι δράσης, ανάλογα με τις απαιτήσεις της εργασίας μας, μία από τις εξοπλισμένες με διαδραστικό πίνακα αίθουσες του σχολείου, η Βιβλιοθήκη και το εργαστήριο της Πληροφορικής. Για την συλλογή των πληροφοριών ανατρέξαμε ομαδοσυνεργατικά στη σχετική βιβλιογραφία και αξιοποιήσαμε οπτικοακουστικό υλικό από το διαδίκτυο.

Παράλληλα η ομάδα των τεχνολόγων του προγράμματός μας ανέλαβε τη δημιουργία ιστολογίου (http://elgreco3gymamar.blogspot.gr/) στο οποίο θα αναρτούσε εργασίες και οποιοδήποτε υλικό σχετικό με το θέμα. Το ιστολόγιο εμπλουτίστηκε με παιχνίδια λέξεων, ψηφιακά πάζλ με πίνακες του ζωγράφου και σκιτσογραφικές αποδόσεις έργων του από μαθήτριες-μέλη του προγράμματος. Επίσης, σε συνεργασία με την καθηγήτρια των Εικαστικών κ. Ευθυμίου οι μικροί καλλιτέχνες της ομάδας μας ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας τη φιλοτέχνηση του ζωγραφικού αντίγραφου του πίνακα «Τολέδο» του Ελ Γκρέκο, που τοποθετήθηκε σε κεντρικό χώρο του σχολείου μας.

Τέλος στο πλαίσιο βιωματικής προσέγγισης του θέματος πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στη Μαδρίτη και το Τολέδο, τον τελευταίο σταθμό της ευρωπαϊκής πορείας του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, για να γνωρίσουμε από κοντά το περιβάλλον στο οποίο μεγαλούργησε ο ζωγράφος.

Το αποτέλεσμα των εργασιών μας παρουσιάστηκε στη σχολική κοινότητα και ακολούθησε με τη συνδρομή των γονέων των μαθητών μας παζάρι γεύσεων με θέμα «Ταξίδι γεύσεων στα βήματα του Ελ Γκρέκο», τα έσοδα από το οποίο διατέθηκαν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις εργασίες μας μεταβείτε στο ιστολόγιό μας http://elgreco3gymamar.blogspot.gr/.

Καλή πλοήγηση!

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Θεοδώρα Αλεξοπούλου (ΠΕ02)

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

3o Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Διεύθυνση: Ναυαρίνου & Ύδρας
Τ.Κ.: 15122,  ΜΑΡΟΥΣΙ

Διευθυντής: 210 6127266

Υποδιευθυντής: 210 8054368

Καθηγητές: 210 6143219, 6936066043

e-mail:mail@3gym-amarous.att.sch.gr

 

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Επισκέπτες ιστοσελίδας

Σήμερα 63

Χθες 223

Εβδομάδα 1357

Σύνολο 797799

Kubik-Rubik Joomla! Extensions