ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015 - 2016

Το θέμα του προγράμματος  Περιβαλλοντικής  Αγωγής που διεξήχθη στο σχολείο μας το 2015-16 ήταν

  <<Βότανα : μυρωδιές …………κι αρώματα>>. 

Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος ήταν η ανάπτυξη αισθήματος ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον μέσα από μια εκπαιδευτική διαδικασία όχι μόνο γνωστική αλλά και βιωματική,  η οποία θα συνέβαλε στη διαμόρφωση συνειδητοποιημένων πολιτών. Παράλληλα ως παιδαγωγικοί στόχοι τέθηκαν: η ανάπτυξη συνεργατικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων, κριτικής ικανότητας, η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της αισθητικής  και φυσικά η γνωριμία  με τα βότανα, κυρίως της ελληνικής γης, και τη χρήση τους.

Οι τρόποι προσέγγισης του θέματος ήταν: η ομαδοσυνεργατική μέθοδος, τα παιχνίδια, η ζωγραφική, ο χορός, το τραγούδι, η δημιουργική γραφή, ερωτηματολόγιο, φύλλα εργασίας, παιχνίδια ρόλων κ.α.

Πραγματοποιήθηκε διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Μακρινίτσας, όπου τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βιωματικές δράσεις. Έτσι είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν κάποια από τα βότανα στο περιβάλλον που φύονται και να συνειδητοποιήσουν την σημασία τους στην καθημερινή μας ζωή. Επίσης, πήραν συνέντευξη από τοπικούς πωλητές βοτάνων και αντιλήφθηκαν τη συμβολή τους στην οικονομική δραστηριότητα του τόπου.

Συντονίστρια του προγράμματος: Αθανασία Τριανταφύλλου ΠΕΟ2

ΥΛΙΚΟ:

 

 

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

3o Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Διεύθυνση: Ναυαρίνου & Ύδρας
Τ.Κ.: 15122,  ΜΑΡΟΥΣΙ

Διευθυντής:   210-6127266
Καθηγητές:   210-6143219

Email: mail@3gym-amarous.att.sch.gr

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Επισκέπτες ιστοσελίδας

Σήμερα 67

Χθες 79

Εβδομάδα 208

Σύνολο 699227

Kubik-Rubik Joomla! Extensions