Το σχολείο μας!

Το σχολείο μας!

Συνεργαζόμαστε, μαθαίνουμε, δημιουργούμε…

Εκπαιδευτικές εκδρομές: μια ευκαιρία για ψυχαγωγία, μόρφωση, πλούσιες εμπειρίες!

Εκπαιδευτικές εκδρομές: μια ευκαιρία για ψυχαγωγία, μόρφωση, πλούσιες εμπειρίες!

Νους υγιής εν σώματι υγιεί!

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος…» (Φ. Νίτσε)

«Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.» (Π. Πικάσο)

«Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.» (Π. Πικάσο)

Εθελοντισμός και διακρίσεις…

Στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας που υλοποιήθηκε κατά το τρέχον έτος στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις, με σκοπό τη συμμετοχή των μαθητών της Α΄ και της Γ΄ Γυμνασίου σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τον άξονα «Διατροφή και ποιότητα ζωής».

 

 

Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου επισκέφτηκαν τον «Πύργο Βασιλίσσης» στο Ίλιον, όπου παρακολούθησαν βιωματικό πρόγραμμα με τίτλο «Το θαύμα της Μεσογειακής Διατροφής» που περιλάμβανε εύθυμο, διαδραστικό θεατρικό δρώμενο και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Οι μαθητές μας συνειδητοποίησαν την αξία της μεσογειακής διατροφής, εφάρμοσαν στην πράξη όσα ήδη γνώριζαν για τις ομάδες των τροφίμων και τα χαρακτηριστικά τους και διαπίστωσαν τις ευεργετικές επιδράσεις της ισορροπημένης διατροφής στη ζωή μας.

Η Γ' Γυμνασίου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Αρχικά, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση, που παρουσιάζει μέσα από μια συλλογή σπάνιων αντικειμένων την ιστορία των Ολυμπιακών Μαραθωνίων από το 1896 έως σήμερα. Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν τις θεματικές ενότητες που είναι αφιερωμένες στους μαραθωνίους που διεξάγονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σε ολυμπιονίκες, στην εμφάνιση των γυναικών στον μαραθώνιο, στον εξοπλισμό των μαραθωνοδρόμων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για την προθήκη με το μετάλλιο του – Αμαρουσιώτη - Σπύρου Λούη, πρώτου νικητή στο αγώνισμα του Μαραθωνίου Δρόμου το 1896 στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, το αντίγραφο του κυπέλλου που του απονεμήθηκε και τα προσωπικά του αντικείμενα. Συγκινήθηκαν με την ιστορία του Στέλιου Κυριακίδη, νικητή του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου της Βοστόνης το 1946, και περιεργάστηκαν με ενδιαφέρον τα μετάλλια, τα κύπελλα και το πλήθος των κειμηλίων από τη συμμετοχή του σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις.
Μετά την ξενάγησή τους στον χώρο του μουσείου, ακολούθησε συζήτηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Δήμου Μαραθώνος «ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ» κ. Βλάση Καραβασίλη για τον Μαραθώνιο, τη φιλοσοφία του αγώνα, την προετοιμασία των αθλητών και τις διατροφικές τους επιλογές που αποτελούν βασική προϋπόθεση για μια υψηλή αθλητική επίδοση.

Ημερολόγιο

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Η Βιβλιοθήκη μας

Προτεινόμενα Λογοτεχνικά Βιβλία

Εργασίες Μαθητών

Συμμετοχή σε Μαθητικό Συνέδριο

Φίλοι επισκέπτες,

Η ιστοσελίδα του σχολείου μας δημιουργήθηκε με σκοπό την ουσιαστική επικοινωνία των μελών της σχολικής κοινότητας. Η περιήγησή σας σε αυτή θα σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για το εκπαιδευτικό μας έργο καθώς και για τις ποικίλες δράσεις στις οποίες συμμετέχει το σχολείο μας. 

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση!

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής

Γεώργιος Α. Βλάχος

Εθελοντισμός

η-τάξη

Δωρεά Μυελού των Οστών

Διακρίσεις μαθητών μας!

"Μαθαίνω να μην καπνίζω", της Β. Τινγκιλιάν

Επισκέπτες ιστοσελίδας

Σήμερα 4

Χθες 88

Εβδομάδα 595

Σύνολο 597240

Οδηγίες για την περίπτωση σεισμού

Εφαρμοφή Cyberkid

3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Διεύθυνση: Ναυαρίνου & Ύδρας
Τ.Κ.: 15122,  ΜΑΡΟΥΣΙ

Διευθυντής:   210-6127266
Καθηγητές:   210-6143219

Fax :    210-8054368

Facebook Twitter YouTube

 

Φόρμα επικοινωνίας 

Χάρτης Περιοχής

Site created by