Το σχολείο μας!

Το σχολείο μας!

Συνεργαζόμαστε, μαθαίνουμε, δημιουργούμε…

Εκπαιδευτικές εκδρομές: μια ευκαιρία για ψυχαγωγία, μόρφωση, πλούσιες εμπειρίες!

Εκπαιδευτικές εκδρομές: μια ευκαιρία για ψυχαγωγία, μόρφωση, πλούσιες εμπειρίες!

Νους υγιής εν σώματι υγιεί!

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος…» (Φ. Νίτσε)

«Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.» (Π. Πικάσο)

«Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.» (Π. Πικάσο)

Εθελοντισμός και διακρίσεις…

Τη θεατρική παράσταση «Έγκλημα και Τιμωρία», διασκευή του ομώνυμου κλασικού μυθιστορήματος του Φ. Ντοστογιέφσκι, παρακολούθησαν την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017, στην εφηβική σκηνή του Θεάτρου "Άνεσις" οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του σχολείου μας.

 

Το έργο μεταφέρει τους θεατές στη Ρωσία του 19ου αιώνα, για να αφηγηθεί τη δραματική ιστορία του φτωχού φοιτητή Ρασκόλνικοφ, ο οποίος διαπράττει διπλό έγκλημα διαμαρτυρόμενος για την κοινωνική αδικία που βλέπει να κυριαρχεί γύρω του, ενώ στη συνέχεια συνθλίβεται από τις τραγικές ψυχολογικές μεταπτώσεις που βιώνει μέχρι να βρει τελικά τη λύτρωση στην αγάπη και την πίστη στον Θεό.

Η παρακολούθηση αυτής της θεατρικής παράστασης, που έγινε με μεγάλη προσοχή και αμείωτο ενδιαφέρον από τους μαθητές μας, ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία που τους έδωσε την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα καταξιωμένο έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας και παράλληλα να συνειδητοποιήσουν την επίδραση που μπορεί να ασκήσει το κοινωνικό περιβάλλον στη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου.

Τα βαθιά, διαχρονικά μηνύματα του έργου και ο τρόπος που τα ανέδειξαν οι συντελεστές της παράστασης προβλημάτισαν και συγκίνησαν, ενώ έδωσαν το έναυσμα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις μετά το τέλος αυτής.

Κάποιοι μαθητές αναλαμβάνοντας ρόλο κριτικού αποτύπωσαν στο χαρτί τις δικές τους σκέψεις για τη θεατρική παράσταση που παρακολούθησαν. Μπορείτε να τις διαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 

* Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που κάλυψε μέρος του απαιτούμενου ποσού για τη μετακίνηση των μαθητών μας.

** Η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης πραγματοποιήθηκε ως διδακτική επίσκεψη στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας Β' Γυμνασίου και της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής Γ' Γυμνασίου (Διδάσκουσα: Θεοδώρα Αλεξοπούλου).

Ημερολόγιο

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Η Βιβλιοθήκη μας

Προτεινόμενα Λογοτεχνικά Βιβλία

Εργασίες Μαθητών

Συμμετοχή σε Μαθητικό Συνέδριο

Φίλοι επισκέπτες,

Η ιστοσελίδα του σχολείου μας δημιουργήθηκε με σκοπό την ουσιαστική επικοινωνία των μελών της σχολικής κοινότητας. Η περιήγησή σας σε αυτή θα σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για το εκπαιδευτικό μας έργο καθώς και για τις ποικίλες δράσεις στις οποίες συμμετέχει το σχολείο μας. 

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση!

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής

Γεώργιος Α. Βλάχος

Εθελοντισμός

η-τάξη

Δωρεά Μυελού των Οστών

Διακρίσεις μαθητών μας!

"Μαθαίνω να μην καπνίζω", της Β. Τινγκιλιάν

Επισκέπτες ιστοσελίδας

Σήμερα 22

Χθες 159

Εβδομάδα 321

Σύνολο 586050

Οδηγίες για την περίπτωση σεισμού

Εφαρμοφή Cyberkid

3ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου

Διεύθυνση: Ναυαρίνου & Ύδρας
Τ.Κ.: 15122,  ΜΑΡΟΥΣΙ

Διευθυντής:   210-6127266
Καθηγητές:   210-6143219

Fax :    210-8054368

Facebook Twitter YouTube

 

Φόρμα επικοινωνίας 

Χάρτης Περιοχής

Site created by